dinsdag 21 oktober 2014

Gratis bellen met Whatsapp

Volgends de geruchten is bellen via Whatsapp dit jaar nog mogelijk.
Whatsapp is van plan om dit jaar nog een functie toevoegen binnen haar chat applicatie, waardoor het mogelijk wordt om gratis te bellen met andere Whatsapp-gebruikers. Dit heeft Jan Koum de CEO van Whatsapp in het begin van dit jaar aangekondigd bij het Mobile World Congress. Volgends CEO Koum zitten veel gebruikers van Whatsapp te wachten op een mogelijkheid tot bellen. De functie had in het tweede kwartaal al moeten zijn toegevoegd aan de berichten app voor zowel Android als IOS. Het blijkt dat het toch meer tijd nodig heeft om te kunnen worden geïmplementeerd binnen de App. De functie bellen voor de Windows Phone komt waarschijnlijk later op de markt.
Door een nieuwe functie toe te voegen gaat WhatsApp de strijd aan met onder andere skype en Viber, maar Blackbarry bied al een langere tijd de mogelijkheid om met andere Blackbarry gebruikers de bellen via de Messengerfunctie. Whatsapp heeft in ieder geval een samenwerking aangekondigd met de Duitse telecomprovider E-Plus, momenteel een dochteronderneming van KPN.

Opties naast het bellen

Binnen de functie van Whatsapp komt nog een extraatje in de vorm van een voicelogger, dit is een mogelijkheid om tijdens het bellen dat via Whatsapp een gesprek op te nemen. Het kunnen opnemen van telefoongesprekken is een gewilde functie en wordt steeds belangrijker. Momenteel is dit alleen mogelijk via externe diensten. Het is volgens de analisten nog onbekend of je alleen kan bellen met whatsapp contacten onderling, of dat je ook naar andere mobiele en vaste nummers kan bellen.

Volgens ICT juristen is het opnemen van telefoongesprekken legaal in het geval van het volgende:


‘Een telefoongesprek opnemen dat je zelf voert, mag je dus opnemen – ook wanneer je dat niet meldt aan de tegenpartij. Alleen het heimelijk opnemen van zo’n gesprek zonder deelnemer te zijn is dus strafbaar (tenzij je toestemming hebt van één van de deelnemers).’
Bellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten