donderdag 27 november 2014

Whatsappen slecht voor de rug

Slijtage van de rug

kromme rug tijdens Whatsappen
Door het Whatsappen kan het gewicht van een hoofd toenemen tot ongeveer 30 kilo. Doordat het hoofd  een bepaalde positie heeft bij het gebruik van de mobiele telefoon, wordt de rug en nek van een mens te veel belast. Dit leidt tot ernstige slijtage aan de rug en zelfs tot het moeten ondergaan van operaties. Dit blijkt uit een onderzoek dat in het magazine Surgical Technology International is gepubliceerd.
Het onderzoek heeft de manieren van denken in de gezondheidssector bevestigd, waarbij er wordt geloofd dat nieuwe ontwikkelingen een negatief effect op het lichaam hebben. Het toilet, de bureaustoel en mobiele telefoon zijn niet per se slecht, maar het menselijk lichaam heeft een bepaalde houding die niet gemaakt is voor het gebruik van deze producten.
Het verliezen van de natuurlijke kromming van de wervelkolom leidt tot toenemende spanning hierop zegt Dr. Kenneth K. Hansraj, een spinale chirurg. De ruggegraat is zijn best als de oren op de zelfde hoogte als de schouders en de schouderbladen zijn ingeschoven. Zonder deze afstelling wordt er extra druk gezet op de rug. Deze spanningen en extra druk kunnen leiden tot vroegtijdige slijtage, scheuren, degeneratie en mogelijke operaties.

Gewichtsbelasting op de rug

In de studie van Hansraj is berekend hoe zwaar bepaalde houdingen wegen op iemands rug. Bij een kanteling van 0 graden is de druk gelijk aan het gewicht van het hoofd, ongeveer 5 tot 10 kilo. Zodra het hoofd 15 graden naar beneden word gekanteld, neemt het gewicht en de druk al toe. Het gewicht van het hoofd is dat ongeveer 12 kilo. Bij een kanteling van 30 graden weegt het hoofd al bijna 20 kilo als het hoofd zon 60 graden is gekanteld, neemt de druk op de rug toe tot ongeveer 30 kilo.
Whatsappen tijdens het lopen

woensdag 26 november 2014

Whatsapp gaat berichten versleutelen


Bericht versleutelen in Whatsapp

berichten versleutelen
Voortaan gaat Whatsapp verstuurde berichten standaard versleutelen. Deze mogelijkheid wordt in eerste instantie alleen via de Android-app geïntroduceerd. Later wordt dit ook mogelijk voor andere besturingssystemen. Open Whisper Systems ontwikkeld samen met Whatsapp de encryptie. Versleutelen is momenteel al in gebouwd in de meest recente update van Whatsapp voor Android apparaten. Deze encryptie werkt voor alsnog alleen bij een op een gesprekken. De encryptie voor het versleutelen van groepsgesprekken en mediaberichten is er nog niet. Wellicht dat hier nog aan wordt gewerkt.



Versleutelen door middel van end tot end encryptie

Het gaat om volledige ‘end-to-end’ encryptie, wat inhoudt dat Whatsapp zelf nooit de inhoud van berichten kan zien. Gebruikers die elkaar versleuteld berichten sturen wisselen onderling encryptiesleutels uit, waarna alleen zij nog toegang hebben tot onderlinge berichten. Open Whisper Systems meld dat die typen chats binnenkort worden ondersteund. Bovendien wordt de ‘end-to-end’ encryptie binnenkort ook aan andere platformen toegevoegd. Eerder profileerden apps als Telegram en Cryptocat zich met de mogelijkheid om veiliger berichten te versturen, maar des ondanks bleef Whatsapp veel groter. Wereldwijd heeft de dienst Whatsapp ruim 600 miljoen actieve gebruikers. Waarvan  negen van de tien Nederlandse smartphonegebruikers zeggen te Whatsappen.

Versleutelen door Whisper Systems


Open Whisper Systems heeft zelf de berichten-app Textsecure gemaakt, hier worden ook de berichten  versleuteld. Whisper Systems kunnen alles versleutelen. De code achter die app is openbaar en heeft tot nu toe alle hackpogingen weerstaan. Dezelfde code wordt gebruikt om de functie voor Whatsapp te bouwen. Volgends de technisch directeur van Open Whisper Systems, Moxie Marlinspike, is zes maanden lang gewerkt aan de integratie van het versleutelen in Whatsapp. De functie zal automatisch aan worden gezet. Daarmee lijkt het voor moederbedrijf Facebook onmogelijk te worden om in de toekomst ooit de inhoud van Whatsapp-berichten te gebruiken om advertenties op gebruikers te richten. Het bedrijf Whatsapp heeft dat tot heden nog niet gedaan, daarnaast benadrukte het sociale netwerk eerder al dat Whatsapp onafhankelijk zou blijven opereren. 

iPhone 4s update

iPhone 4s update!


Een nieuwe update van Apple, lang verwacht en toch nog gekomen. De
 iPhone 4s update naar iOS 8. Deze update geldt ook voor de iPad 2, maar heeft zo zijn gebreken gehad.

De nieuwe iPhone 4s update liet een tijd op zich wachten, sommige iPhone 4s gebruikers gingen er al stilletjes vanuit dat de update niet meer zou komen. Dit omdat onlangs de iPhone 6 en de iPhone 6 plus verschenen waren. Maar toch is deze update nog gekomen. Deze update geldt daarnaast ook voor de iPad 2 en zorgt ervoor dat dit toestel en deze iPad ook voorzien kunnen worden van de nieuwste iOS sofware: de 8.1.

Deze iPhone update moest ervoor gaan zorgen dat de prestaties van de iPhone en de iPad verbeterd zouden moeten worden. De snelheid zou verhoogt worden en hiervan zal onder ander WhatsApp profijt van hebben. Maar Ars Technica kwam op 20 november 2014 naar buiten met een onderzoek over de verbetering van de prestaties door de update. Uit dit onderzoek bleek dat de verschillende functies die op de iPhone evenals op de iPad twee te gebruiken zijn in snelheid zijn afgenomen door de nieuwe iPhone 4s update. Dit leverde Apple commentaar op, maar ook de nieuwe iOS 8.1.1 werd door deze site getest. Deze testresultaten waren een stuk beter dan de eerste iPhone 4s update, de iOS 8.0. Maar ook deze resultaten vielen nog negatief uit ten opzichte van de oude versie, 7.1.2. De resultaten van deze oude versie zijn namelijk nog de best gemeten in vergelijking met de twee nieuwe versies.

Belangrijk om te weten voordat je de iPhone 4s update installeert is dat de iPhone 4s en de iPad 2 voorzien zijn van de inmiddels verouderde A5-chip, dit is de processor in deze apparaten. Deze processor kan bepaalde taken maar op bepaalde snelheden verwerken en hierin is de iOS 7.1.2 verwerkt. Deze oudere versie werkt dus het beste in samenwerking met deze A5-chip. Voor de testresultaten van de verschillende software's kan er gekeken worden op de site van Ars Technica die onderaan getoond staat. 

http://arstechnica.com/apple/2014/11/ios-8-1-1-iphone-4s-and-ipad-2-a-little-faster-kind-of-sometimes/ 

ChatOn stopt ermee!

Het was een redelijk grote concurrent van WhatsApp, hoewel het vrijwel onbekend is bij ons in West-Europa. De berichtendienst ChatOn gaat op de lange termijn stoppen, dit is een berichtendienst van Samsung.

Samsung zou hebben besloten te gaan stoppen met de berichtendienst ChatOn, dit houdt in dat het de dienst geleidelijk aan gaat afbouwen. De reden van deze actie zou met de verdiensten te maken hebben de komende jaren, met ChatOn zou Samsung de komende jaren te weinig kunnen verdienen. Dit bericht komt uit een Zuid-Koreaanse krant, zij zouden deze informatie hebben verkregen van meerdere anonieme medewerkers van Samsung.

De app wordt naar alle waarschijnlijkheid per regio uitgefaseerd, in bepaalde regio's zal er waarschijnlijk nog een update komen voor ChatOn voordat de berichtendienst daadwerkelijk uit lucht zou worden gehaald. De tijdsduur die hier voor staat is onbekend, dus het is onduidelijk hoe lang de gebruikers van ChatOn nog gebruik van deze dienst kunnen maken. 

ChatOn is op zijn toppunt een door veel mensen gebruikte dienst geweest, het kende op zijn hoogtepunt namelijk honderd miljoen gebruikers. Maar uit onderzoeken afgelopen zomer bleek dat de gebruikers van Samsung-toestellen liever gebruik maken van de diensten van Google. Per maand zou een gemiddelde gebruiker van ChatOn maar 6 seconden binnen ChatOn doorbrengen, dit is natuurlijk veel te weinig voor zo'n grote berichtendienst. Momenteel is ChatOn nog steeds beschikbaar voor de toestellen die Android of iOS bevatten, maar ook nog voor de BlackBerry telefoons.

Dit betekent voor WhatsApp dat ze weer een concurrent kwijt zijn, het gebruik van WhatsApp zal hierdoor waarschijnlijk alleen maar gaan toenemen. Hopend voor de gebruikers van dit soort diensten zal de concurrentie sterk blijven, dit kan WhatsApp er namelijk toe dwingen om geen prijsverhogingen voor het gebruik van de app te kunnen doorvoeren.

Chaton stopt!