maandag 8 december 2014

Ontwijken blauwe markering van Whatsapp

WhatsApp laat sinds een tijdje zien wanneer iemand een bericht heeft gelezen aan de hand van de twee blauwe markering. Dit heeft tot paniek geleid van veel Whatsapp gebruikers omdat het namelijk nog niet mogelijk is om de leesbevestiging (blauwe markering) in Whatsapp uit te schakelen. Er zijn wel mogelijk heden om berichten te lezen zonder dat er in Whatsapp blauwe markering zichtbaar zijn.

Blauwe markeringen
 Blauwe markering WhatsApp ontwijken kan als volgt:

Stappenplan voor ontwijken blauwe markering
Door de volgende stappen te volgen kun je een WhatsApp-bericht lezen zonder dat de verzender blauwe markering te zien krijgt:

Dit is bedoeld voor mobiele telefoons die op IOS draaien!

 
1. Draait WhatsApp op de achtergrond? Druk tweemaal op de homeknop en veeg de app naar boven om hem af te sluiten. (Dit voorkomt dat je per ongeluk in de openstaande chat terecht komt voordat je de truc hebt toegepast.)
2. Start WhatsApp, maar open nog geen berichten want dan krijg je blauwe markering.
3. Open het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen.
4. Zet de iPhone in de vliegtuigstand door te tikken op het vliegtuigicoon aan de linkerzijde.
5. Sluit het Bedieningspaneel en open de chat die je wil lezen.
6. Klaar? Ga terug naar de lijst met chats door linksboven op Berichten te drukken.
7. Open weer het Bedieningspaneel en druk op het vliegtuigicoon. En je hebt blauwe markering voorkomen.

Hierboven staat dat je je iphone in de vliegtuigmodus zetten voordat je de chat opent om blauwe makering te voorkomen. De iPhone heeft hierdoor geen verbinding  met Wi-Fi of je mobiele internetverbinding, waardoor WhatsApp niet kan communiceren dat je een bericht hebt gelezen. WhatsApp verstuurt na het activeren van je internetverbinding niet alsnog een leesbevestiging (geen blauwe markering), tenzij je de chat op dat moment open hebt staan. Deze manier omzeilt de blauwe markering wat je dan meer privacy geeft. Wel is er een nadeel dat wanneer je je iPhone in de vliegtuigstand zet andere apps die op internet zitten niet meer werken zolang je geen verbinding hebt met internet. Ook kun je met pushberichten de blauwe markering omzeilen.

Andere methode voor ontwijken blauwe markering

Vind je wat hierboven staat omslachtig? Dan kun je ook via een andere manier Whatsapp-berichten lezen zonder blauwe markering te sturen via het berichtencentrum van je iPhone. Deze kun je openen door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen. In het berichtencentrum staan de vijf laatste notificaties die een app heeft verstuurd, die kun je lezen zonder dat ene blauwe vinkje. Toch zijn er nadelen met deze methode omdat niet altijd het gewenste bericht te zien is en omdat pushnotificaties worden afgekapt, omdat deze een beperkt aantal tekens kan laten zien. Je moet hiervoor wel notificaties hebben ingeschakeld om deze truc toe te passen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten