donderdag 27 november 2014

Whatsappen slecht voor de rug

Slijtage van de rug

kromme rug tijdens Whatsappen
Door het Whatsappen kan het gewicht van een hoofd toenemen tot ongeveer 30 kilo. Doordat het hoofd  een bepaalde positie heeft bij het gebruik van de mobiele telefoon, wordt de rug en nek van een mens te veel belast. Dit leidt tot ernstige slijtage aan de rug en zelfs tot het moeten ondergaan van operaties. Dit blijkt uit een onderzoek dat in het magazine Surgical Technology International is gepubliceerd.
Het onderzoek heeft de manieren van denken in de gezondheidssector bevestigd, waarbij er wordt geloofd dat nieuwe ontwikkelingen een negatief effect op het lichaam hebben. Het toilet, de bureaustoel en mobiele telefoon zijn niet per se slecht, maar het menselijk lichaam heeft een bepaalde houding die niet gemaakt is voor het gebruik van deze producten.
Het verliezen van de natuurlijke kromming van de wervelkolom leidt tot toenemende spanning hierop zegt Dr. Kenneth K. Hansraj, een spinale chirurg. De ruggegraat is zijn best als de oren op de zelfde hoogte als de schouders en de schouderbladen zijn ingeschoven. Zonder deze afstelling wordt er extra druk gezet op de rug. Deze spanningen en extra druk kunnen leiden tot vroegtijdige slijtage, scheuren, degeneratie en mogelijke operaties.

Gewichtsbelasting op de rug

In de studie van Hansraj is berekend hoe zwaar bepaalde houdingen wegen op iemands rug. Bij een kanteling van 0 graden is de druk gelijk aan het gewicht van het hoofd, ongeveer 5 tot 10 kilo. Zodra het hoofd 15 graden naar beneden word gekanteld, neemt het gewicht en de druk al toe. Het gewicht van het hoofd is dat ongeveer 12 kilo. Bij een kanteling van 30 graden weegt het hoofd al bijna 20 kilo als het hoofd zon 60 graden is gekanteld, neemt de druk op de rug toe tot ongeveer 30 kilo.
Whatsappen tijdens het lopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten