woensdag 26 november 2014

iPhone 4s update

iPhone 4s update!


Een nieuwe update van Apple, lang verwacht en toch nog gekomen. De
 iPhone 4s update naar iOS 8. Deze update geldt ook voor de iPad 2, maar heeft zo zijn gebreken gehad.

De nieuwe iPhone 4s update liet een tijd op zich wachten, sommige iPhone 4s gebruikers gingen er al stilletjes vanuit dat de update niet meer zou komen. Dit omdat onlangs de iPhone 6 en de iPhone 6 plus verschenen waren. Maar toch is deze update nog gekomen. Deze update geldt daarnaast ook voor de iPad 2 en zorgt ervoor dat dit toestel en deze iPad ook voorzien kunnen worden van de nieuwste iOS sofware: de 8.1.

Deze iPhone update moest ervoor gaan zorgen dat de prestaties van de iPhone en de iPad verbeterd zouden moeten worden. De snelheid zou verhoogt worden en hiervan zal onder ander WhatsApp profijt van hebben. Maar Ars Technica kwam op 20 november 2014 naar buiten met een onderzoek over de verbetering van de prestaties door de update. Uit dit onderzoek bleek dat de verschillende functies die op de iPhone evenals op de iPad twee te gebruiken zijn in snelheid zijn afgenomen door de nieuwe iPhone 4s update. Dit leverde Apple commentaar op, maar ook de nieuwe iOS 8.1.1 werd door deze site getest. Deze testresultaten waren een stuk beter dan de eerste iPhone 4s update, de iOS 8.0. Maar ook deze resultaten vielen nog negatief uit ten opzichte van de oude versie, 7.1.2. De resultaten van deze oude versie zijn namelijk nog de best gemeten in vergelijking met de twee nieuwe versies.

Belangrijk om te weten voordat je de iPhone 4s update installeert is dat de iPhone 4s en de iPad 2 voorzien zijn van de inmiddels verouderde A5-chip, dit is de processor in deze apparaten. Deze processor kan bepaalde taken maar op bepaalde snelheden verwerken en hierin is de iOS 7.1.2 verwerkt. Deze oudere versie werkt dus het beste in samenwerking met deze A5-chip. Voor de testresultaten van de verschillende software's kan er gekeken worden op de site van Ars Technica die onderaan getoond staat. 

http://arstechnica.com/apple/2014/11/ios-8-1-1-iphone-4s-and-ipad-2-a-little-faster-kind-of-sometimes/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten