maandag 8 december 2014

Geen verbinding maken met WhatsApp!

Soms kun je problemen hebben met het verzenden of ontvangen van berichten, foto's of video's, of kun je geen verbinding met WhatsApp maken. Dit is meestal een probleem met de internet verbinding van je telefoon of een probleem met je mobiele aanbieder of internetaanbieder.
De meeste problemen met de verbinding kunnen als volgt worden opgelost:

Probleem oplossen van verbinding WhatsApp

  • Controleer of je de nieuwste versie van WhatsApp Messenger uit de app store gebruikt. Test daarna of je verbinding hebt met WhatsApp.
  • Start je iPhone opnieuw op: Houd de Aan/Uit-knop ingedrukt totdat "Zet uit" verschijnt. Zet de telefoon uit. Zodra deze is uitgezet, druk je op de Aan/Uit-knop om de telefoon opnieuw aan te zetten.
  • Zet in  iPhone Instellingen de Vliegtuigmodus AAN en daarna UIT.
  • Tik in  iPhone Instellingen op Algemeen > Stel opnieuw in > tik op Herstel netwerkinstellingen (Dit verwijdert al je opgeslagen Wi-Fi-wachtwoorden).
  • Verwijder WhatsApp en installeer de app opnieuw (Let op! Dit verwijdert je chatgeschiedenis. Maak eerst een reservekopie van je belangrijke chats).
  • Werk het iOS van je iPhone bij of herstel het naar de nieuwste versie voor je apparaat. 

Aanvullende probleemoplossingen voor verbinding WhatsApp

Als je een ontgrendelde iPhone of een pre-paid simkaart gebruikt, moet je mogelijk de APN-instellingen voor je simkaart aanpassen. Neem contact op met je mobiele aanbieder voor informatie en instructies om instellingen van je simkaart te wijzigen.
Sommige Wi-Fi netwerken eisen dat je eerst inlogt voordat je verbinding kan maken met het internet. Deze beveiligde Wi-Fi netwerken zijn gebruikelijk op vliegvelden en in hotels. Als je verbinding hebt met een Wi-Fi netwerk waar je normaal geen gebruik van maakt en je hebt problemen om met WhatsApp te verbinden, probeer dan een internetpagina te openen met je Safari browser om te zorgen dat je bent ingelogd en dat je een verbinding met internet hebt.
Als je je op school of op het werk bevindt en er zijn firewallbeperkingen, moet je contact opnemen met je netwerkbeheerder voor hulp bij de toegang tot verbinding met WhatsApp via je Wi-Fi-netwerk. WhatsApp is niet gemaakt voor gebruik met proxy's en VPN dienst. Daarom kan er geen ondersteuning voor proxyconfiguraties worden geboden.

Geen verbinding WhatsApp



Geen opmerkingen:

Een reactie posten