zaterdag 18 oktober 2014

Privacy Whatsapp?


Wie altijd heeft gedacht dat de berichten, foto’s en video’s die verstuurd worden via Whatsapp volledig privacy zijn heeft het mis. Wanneer de gebruikersvoorwaarden goed worden doorgelezen kom je er achter dat elke Whatsappgebruiker de chatapp toestemming geeft om de verstuurde berichten, foto’s en video’s te bewerken, te verkopen en in te zetten binnen de bedrijvensector. Jouw berichten kunnen dus tegen de privacy in over de hele wereld terecht komen.


Een half jaar geleden beloofde Whatsapp-ceo Jan Koum zijn gebruikers nog heel iets anders. Het was vlak na de overname van Facebook en Whatsapp-gebruikers waren op dat moment in paniek. Koum zegt als geruststelling  "We weten je naam niet, je adres en je e-mailadres ook niet. Dat is met opzet. Whatsapp heeft namelijk het beste voor met de privacy van zijn gebruikers. Ook nu Facebook ons heeft overgenomen is privacy nog goed." 



Koum en privacy

Dat privacy een belangrijk goed is, weet Koum heel goed. De in Oekraïne geboren internetondernemer heeft meegemaakt hoe zijn ouders werden afgeluisterd door de geheime dienst van de Sovjet Unie. 
Het is opmerkelijk dat het dat juist zijn bedrijf zich via de gebruikersvoorwaarden rechten verschaft om privacy berichten van Whatsappgebruikers te gebruiken en bewerken. Het valt allemaal binnen de juridische richtlijnen. Maar het zou zo kunnen zijn dat wanneer er een foto wordt gestuurd van je ouders dat deze aan een winkelketen zoals C&A kan worden verkocht. Hier kunnen ze dan gaan Photoshoppen en deze publiceren in een folder of blad van C&A. Hoe groot de kans is dat dit werkelijk gebeurt, is niet duidelijk. Maar als het bedrijf niet van plan was foto's, video's en berichten te verhandelen, dan had het zichzelf die rechten vast niet toegeëigend. Dit zal waarschijnlijk pas aan de orde zijn wanneer er geld in het laatje van Whatsapp moet komen.

Privacy: Niets doorverkopen, maar indekken tegen lekken van inhoud

Volgens ICT juristen is de privacy kwestie bangmakerij. De kans dat privacy gevoelige info wordt doorverkocht of in te zetten voor promotie van verschillende activiteiten is zeer klein omdat volgens hen de Pr-impact groot zal zijn en Whatsapp zelf niet ten goede komt. Het bedrijf wil zich indekken om te voorkomen dat consumenten naar de rechter stappen als er ergens een Whatsappchat, foto of video opduikt omdat dit tegen de privacy in gaat. Ook zegt men dat wanneer inhoud van berichten worden doorverkocht dit inbreuk maakt op auteursrechten. Hierbij loopt Whatsapp het risico op een auteursrechtinbreuk claim. De makers beweren zelfs dat alle afgeleverde berichten direct worden gewist van de servers.


Privacy


dinsdag 14 oktober 2014

WhatsApp nu ook voor de IPad!

WhatsApp - iPad
geschikte combinatie!


Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van de berichtendienst WhatsApp, dit met behulp van een smartphone. Het maakt niet uit of je een Android, Apple of Windows Phone hebt om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Zoals iedere gebruiker weet is er alleen een internetverbinding nodig om gebruik te kunnen maken van deze berichtendienst. 

Tegenwoordig kun je ook van WhatsApp gebruik maken met behulp van je computer, IPad of IPod. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte en maken alleen van de berichtendienst gebruik op hun smartphone. Om WhatsApp op je computer te kunnen installeren is iets gecompliceerder dan de app voor je smartphone, maar ook dit is gewoon mogelijk door de dienst van af sites te downloaden. 

Veel mensen kiezen voor WhatsApp op hun computer of IPad omdat ze het typen makkelijker vinden dan op hun smartphone. Doordat ze gewoon overzichtelijk gebruik kunnen maken van hun eigen toetsenbord.

Hoe werkt het installeren van WhatsApp op je computer nu eigenlijk precies?
Deze App kun je installeren door eerst gebruik te maken van de Android Emulator. Met een emulator kun je Apps die normaal alleen geschikt zijn voor je smartphone downloaden en installeren op je computer. Deze emulator geldt dus niet alleen voor WhatsApp, maar hierdoor kun je ook andere apps op je computer installeren. Dit houdt dus in dat je ook games voortaan op je computer kunt spelen en niet alleen meer op je smartphone. 

Via sites als youtube.nl zijn filmpjes om te kunnen leren hoe je WhatsApp op je computer kan installeren. Voor de IPad is de berichtendienst gewoon verkrijgbaar in de App Store van Apple. Dit is dus een bijzonder handige uitbreiding van de berichtendienst WhatsApp, de app wordt nu toegankelijker voor iedereen. Veel oudere mensen die graag van deze dienst gebruik willen maken hebben vaak wel iemand in de familie die zo handig is om dit voor ze te installeren.