maandag 8 december 2014

Reservekopie berichten WhatsApp

Aangezien je WhatsApp-chats niet worden bewaard op de server, kan er helaas geen verwijderde berichten voor je worden terug gezet. In WhatsApp 2.10.1 en later kan je de iCloud Reservekopie functie gebruiken om een kopie te maken en je chatgeschiedenis te herstellen.

iCloud Reservekopie

Door gebruik te maken van iCloud Reservekopie zullen je WhatsApp chats en media bewaard worden in je iCloud account. Let op: Om ruimte te besparen worden video's hierin niet meegenomen. Het iCloud Reservekopie proces kan een tijdje duren om te voltooien. Dit is afhankelijk van je Internet connectie en van de grootte van je reservekopie.
Je kan op elk moment een handmatige reservekopie van je chats maken in WhatsApp Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie en tik op Maak nu reservekopie. Je kunt er ook voor kiezen om met een zelf te kiezen frequentie automatisch reservekopieën te maken. Tik daarvoor op Autom. reservekopie en kies de gewenste frequentie.
Benodigdheden:
• Je moet iOS 5.1 of later gebruiken.
• Je moet ingelogd zijn bij iCloud ( iPhone Instellingen > iCloud).
• Documenten & Data ( iPhone Instellingen > iCloud > Documenten & Data) moet ingeschakeld     zijn.
• Op je iCloud account moet er genoeg vrije ruimte zijn voor je chatgeschiedenis en WhatsApp     foto's, Gesproken berichten, en geluidsopnames.
• Genoeg vrije ruimte op je iPhone om een kopie op te zetten.

Het gebruiken van iCloud via mobiele data

Wanneer je je zorgen maakt over het gebruik van mobiele data, raden we je aan dat je iCloud alleen een kopie maakt als je verbonden bent met WiFi. 
  • Om iCloud te beperken tot Wi-Fi, ga naar iPhone Instellingen > iCloud > Documenten & Data en zet Gebruik Mobiele Data uit.
  • Herstel chatgeschiedenis vanaf iCloud
  • Om je chatgeschiedenis vanaf een iCloud reservekopie te herstellen, zul je eerst moeten verifiëren dat er een iCloud reservekopie voor je chatgeschiedenis beschikbaar is viaWhatsApp Instellingen > Chatinstellingen > Reservekopie. Als je kan zien wanneer je laatste reservekopie gemaakt is, verwijder dan Whatsapp en herinstalleer dan de applicatie vanuit de App Store. Na het verifiëren van je telefoonnummer, volg je de instructies op het scherm om je chatgeschiedenis te herstellen. Voor het herstellen vanaf iCloud gelden dezelfde benodigdheden als voor het maken van de reservekopie in iCloud.
  • Ter aanvulling, voor het maken en herstellen van de reservekopie moet hetzelfde telefoonnummer worden gebruikt. Je kunt geen chatgeschiedenis herstellen van een ander WhatsApp account. Wanneer je een iCloud account deelt, heb je hierdoor de mogelijkheid om reservekopieën gescheiden te houden.

iPhone reservekopie

Mocht je een reservekopie hebben van je iPhone via iTunes of iCloud kun je misschien de chatgeschiedenis van WhatsApp herstellen door je iPhone te herstellen met je reservekopie.


reservekopie WhatsApp



Geen opmerkingen:

Een reactie posten