dinsdag 21 oktober 2014

WhatsApp vs. Telegram

Het Telegram logo.


Wat zijn de voor- en nadelen van WhatsApp ten opzichte van Telegram en andersom. Om welke redenen kiest men voor WhatsApp en om welke redenen voor Telegram. Dit bericht zal de keuzes en motiveringen toelichten en bespreken.

Een reden zal voor velen de kosten van de mobiele app zijn, Telegram is een gratis App en WhatsApp was dit tot voor kort niet. De kosten van WhatsApp waren 0,89 euro. Daarnaast is heeft WhatsApp als voordeel dat het veel meer gebruikers kent in vergelijking met Telegram. Veel mensen vragen zich af in hoeverre je WhatsApp werkelijk gratis kunt noemen indien gegevens over jou misschien in de toekomst worden doorverkocht aan bijvoorbeeld Facebook.

Een grote open vraag is voor veel gebruikers van deze berichtendiensten of welke van de twee nu werkelijk veiliger is, zoals hierboven aangegeven zijn veel mensen bang dat WhatsApp informatie gaat verkopen aan Facebook in de toekomst. Telegram heeft hiervoor de zogenaamde geheime privé chat, deze verwijderd automatisch berichten die je naar iemand hebt gestuurd. Daarnaast blijkt uit het privacybeleid van Telegram dat alle data versleuteld wordt verstuurd en niet bewaard wordt.


Een voordeel dat voor Telegram spreekt is de snelheid, Telegram is sneller omdat het gebruik maakt van servers over de gehele wereld en deze staan ook bij jou in de buurt. Hierdoor kunnen berichten, foto´s of video´s sneller verstuurd worden. Daarnaast zit er geen limiet op de grote van de bestanden die je verstuurd.

Toch lijkt WhatsApp door de naamsbekendheid nog steeds meer gebruikt te worden dan Telegram en wordt het door veel mensen nog als belangrijkste berichtendienst applicatie gezien. Ondanks dat werken met Telegram bijna niet anders is, dus hieraan zal het niet liggen. 

Hiermee hebben we duidelijkheid verschaft over de verschillen tussen de twee berichtendiensten, toevoegingen zullen indien nodig volgen! Overige berichtendiensten zullen nog besproken worden indien het concurrenten zijn voor WhatsApp.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten