woensdag 26 november 2014

ChatOn stopt ermee!

Het was een redelijk grote concurrent van WhatsApp, hoewel het vrijwel onbekend is bij ons in West-Europa. De berichtendienst ChatOn gaat op de lange termijn stoppen, dit is een berichtendienst van Samsung.

Samsung zou hebben besloten te gaan stoppen met de berichtendienst ChatOn, dit houdt in dat het de dienst geleidelijk aan gaat afbouwen. De reden van deze actie zou met de verdiensten te maken hebben de komende jaren, met ChatOn zou Samsung de komende jaren te weinig kunnen verdienen. Dit bericht komt uit een Zuid-Koreaanse krant, zij zouden deze informatie hebben verkregen van meerdere anonieme medewerkers van Samsung.

De app wordt naar alle waarschijnlijkheid per regio uitgefaseerd, in bepaalde regio's zal er waarschijnlijk nog een update komen voor ChatOn voordat de berichtendienst daadwerkelijk uit lucht zou worden gehaald. De tijdsduur die hier voor staat is onbekend, dus het is onduidelijk hoe lang de gebruikers van ChatOn nog gebruik van deze dienst kunnen maken. 

ChatOn is op zijn toppunt een door veel mensen gebruikte dienst geweest, het kende op zijn hoogtepunt namelijk honderd miljoen gebruikers. Maar uit onderzoeken afgelopen zomer bleek dat de gebruikers van Samsung-toestellen liever gebruik maken van de diensten van Google. Per maand zou een gemiddelde gebruiker van ChatOn maar 6 seconden binnen ChatOn doorbrengen, dit is natuurlijk veel te weinig voor zo'n grote berichtendienst. Momenteel is ChatOn nog steeds beschikbaar voor de toestellen die Android of iOS bevatten, maar ook nog voor de BlackBerry telefoons.

Dit betekent voor WhatsApp dat ze weer een concurrent kwijt zijn, het gebruik van WhatsApp zal hierdoor waarschijnlijk alleen maar gaan toenemen. Hopend voor de gebruikers van dit soort diensten zal de concurrentie sterk blijven, dit kan WhatsApp er namelijk toe dwingen om geen prijsverhogingen voor het gebruik van de app te kunnen doorvoeren.

Chaton stopt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten